Hand-held Precision Muscle Tester Technology

De standaard spierkrachtmeter voor uw kliniek.

 

Wereldwijd zijn er 84 verschillende chronische spieraandoeningen en een breed scala aan diagnostiek waarvoor behandeling gewenst is. De MusTec HD Dynamometer is een uitzonderlijk nauwkeurig meetinstrument dat meetwaarden levert waardoor neuromusculaire en musculoskeletale aandoeningen beter en kwantificeerbaar kunnen worden gediagnostiseerd, met de nadruk op analyseren, prognosticeren en behandelen. Het apparaat meet de maximale isometrische spierkracht van een patiënt, evenals de tijdsperiode waarin kracht wordt geleverd.

 

MusTec HD zorgt voor een bijdragen in het klinische best practice handelen, omdat therapeuten een nauwkeurigere en efficiëntere behandeling kunnen bieden gebaseerd op evidence-based inzicht.

Introductie

Elke fysiotherapeut interpreteert dagelijks de spierkracht van de patiënt, bewust of onbewust. Omdat er veel aandoeningen zijn die de spierkracht beïnvloeden, is het essentieel om de kracht van een spier of spiergroep te kunnen kwantificeren. Spierkracht is een belangrijke bepalende factor bij beweging en nauwkeurige metingen zijn daarom cruciaal om inzicht te krijgen in zowel het verloop van een aandoening als het succes van behandeltherapieën te bepalen. De MusTec HD-spierdynamometer is de objectieve leverancier van methodische gegevens. Het levert belangrijke patiëntgegevens op en informeert de behandelaar over consultaties, evenals andere partijen die geïnteresseerd zijn in het volgen van de empirische ontwikkeling van de kracht van een patiënt.

MusTec HD Muscle Strength Dynamometer

Naast het effectief uitvoeren van nauwkeurige metingen, is het draadloze elektronische apparaat buitengewoon handig, ergonomisch en lichtgewicht. Een therapeut kan het eenvoudig met de hand naar verschillende werkplekken dragen. Dit innovatieve apparaat registreert en toont nauwkeurig de maximale kracht en tijd (in seconden) die op een transducer worden uitgeoefend. Krachten worden gemeten binnen een bereik van 0,1 pond tot 300 pond, en kunnen worden weergegeven in pond (Lbs), kilo (Kg) en newton (N) in stappen van 0,1 eenheden.

De MusTec HD bevat drie opzetstukken: twee ergonomisch gevormde accessoires om pijnvrij huidcontact te garanderen, en een pijnpuntbevestiging. De bevestiging van het pijnpunt meet pijn, wat typisch een subjectieve ervaring is, tenzij gemeten en gekwantificeerd door de MusTec HD.

De MusTec HD is speciaal ontworpen als stand-alone apparaat. Aanvullende informatie kan echter in realtime in het digitale dossier van een patiënt worden opgeslagen via een draadloze Bluetooth 4.0-verbinding. Zie het hoofdstuk MusTec HD Software voor meer informatie.

 

Nu verkrijgbaar van €849 voor €799 Excl. BTW

Gebruikers:

Gebruikers beoordelen skeletspierfuncties door middel van isometrische spierkrachtmetingen. De hieronder vermelde gebruikersspecialiteiten zijn in willekeurige volgorde en omvatten, maar zijn niet beperkt tot:

 

 • Fysiotherapie voor kinderen, volwassenen en geriatrie
 • Revalidatietherapie
 • Sport (bijv. Voortgang volgen bij de behandeling van blessures)
 • Orthopedie
 • Chiropractie
 • Oefening psychologie
 • Longziekten (bijv. Meten van spierfunctie bij COPD)
 • Reumatologie (bijv. Meten van de gevolgen en ontwikkeling van reuma op gewrichten)
 • Bewegingswetenschap
 • Ergotherapie

MusTec HD Competentie:

De algemene doelstelling van de implementatie van de MusTec HD is het integreren, versterken en versterken van klinische en academische expertise op het gebied van fysische geneeskunde. MusTec HD-gebruik voegt geloofwaardige waarde toe voor verschillende doeleinden:

 

 • Klinisch: implementatie van bevindingen in de klinische zorg
 • Onderzoek: stimuleren van klinisch onderzoek
 • Onderwijs: gegevens betrekken bij klinisch onderwijs
 • Beleid: evidence-based behandelingen vereisen