Ervaringen

We horen graag de ervaringen van onze klanten met onze producten. Hieronder vindt u enkele ervaringen die we de afgelopen maanden hebben ontvangen. Als u enkele van uw bevindingen met ons wilt delen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen en laat het ons weten.

Geweldig apparaat!

Onlangs heeft onze kliniek een MusTec HD aangeschaft.

We werden door een collega geadviseerd over de voordelen van consistente spierkrachtmeting bij patiënten. Hij had onlangs een MusTec HD gekocht als het nieuwste apparaat in deze specialiteit. Eenvoudig in gebruik, voordelig en CE-gecertificeerd als medisch instrument. Eenvoudig in gebruik, voordelig en CE / MDR gecertificeerd als medisch instrument. Het
concurrerende merk (MicroFET 2) was niet gecertificeerd. (eind 2021). Nu we het toestel in de praktijk hebben getest, kwamen we erachter dat het ontwerp ook makkelijk te bedienen is door een van onze vrouwelijke collega’s wiens handpalm relatief klein is. Het toestel meet nauwkeurig en met een gebruiksvriendelijk display. Kortom, wij geloven dat MusTec HD van grote toegevoegde waarde is en ons helpt om data methodisch vast te leggen. Overigens is het voor onze patiënten best motiverend om hun ontwikkeling kwantitatief te kunnen volgen.

Jeroen de Bruin

Fysiotherapeut

Verbeterde kennis door te meten

“Gezien het gebruiksgemak, de draagbaarheid, de kosten en het compacte formaat van de draagbare dynamometrie in vergelijking met isokinetische apparaten, kan dit instrument worden beschouwd als een betrouwbaar en valide instrument voor het beoordelen van spierkracht in een klinische omgeving.”

Geciteerd door de American Academy of Physical Medicine and Rehabilitation uit 2011. Gepubliceerd door Elsevier Inc.

Om onze Isokineet aan te vullen, introduceerde de bovengenoemde publicatie ons bij een draagbare dynamometer (HHD) om te zien of deze aan de behoeften van onze afdeling kon voldoen. We kochten het nieuw ontwikkelde MusTec HD-apparaat en vergeleken de MusTec HD en ons Biodex System 3 met elkaar door isometrische kracht uit te oefenen op de MusTec HD op de laadarm van de Biodex. De gemeten waarden waren identiek op beide instrumenten. Onze conclusie is dat beide gelijke resultaten opleveren. Vanwege het gemak zijn we toen begonnen met meten met de MusTec HD. We zijn tevreden met onze keuze. Leuk feit is dat de MusTec HD een Nederlands product is. Ik beschouw het als een ontwerp van hoge kwaliteit. Het was netjes verpakt en bevatte 3 verschillende opzetstukken.

Gert van Andel

Bewegingswetenschapper, Fysiotherapeut

Heel Praktisch… En de software is ook geweldig!

Op de afdeling gebruiken we verschillende handdynamometers van een ander merk. De oudste is onlangs weggegooid omdat de gemeten waarden niet meer overeenkwamen met de kalibratiewaarden. Dus gingen we op zoek naar een nieuwe en kwamen terecht bij een nieuwe generatie spierkrachttoestellen op de markt genaamd MusTec HD. We hebben de MusTec HD ook draadloos verbonden met onze laptop door gebruik te maken van de MusTec-software.

We zijn erg onder de indruk van de grote verscheidenheid aan functies en het gebruiksgemak. We hebben nu de mogelijkheid om zelfs metingen aan het bed van onze patiënten te doen en deze via de software te combineren in ons centraal digitaal patiëntendossier. Voorheen moesten we naar afzonderlijke bronnen verwijzen om normatieve waarden te berekenen, maar nu niet meer! Naast deze eigenschappen is het een praktisch en mooi vormgegeven instrument. Gewoon wachten op afdelingsbudget om alle oude dynamometers te vervangen door MusTec HD‘s.

Anke de Boer- Scholvinck

Fysiotherapeut, Manueel therapeut

Facultaire opmerkingen

“… We zijn geïnteresseerd in een samenwerking met een goed wetenschappelijk perspectief, zoals ik heb besproken… We zijn tevreden over het product en zullen het daarom blijven doorverwijzen naar collega’s. Ik zal ook nadenken over mogelijke verdere ontwikkelingen. ”

Professor

Faculteit Bewegings- en Revalidatiewetenschappen